Apelsini-rabarberikook
Valmistamisõpetus
3 keskmist rabarberivart (ca 250g)
2 apelsini
175g võid
2 muna
1,5 dl jahu (võib asendada ka kaerajahuga)
100g kookosjahu
2 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
Kate:
25g võid
2 spl palmisuhkrut
70g mandlilaaste
Koori rabarberid ja lõika tükkideks. Puhasta üks apelsin ja tükelda. Lisa 0,5 dl suhkrut ja ühe apelsini koor ning lase ca 30 minutit maitsestuda.
Vahusta toasoe või ja 1,5 dl suhkrut. Lisa ühekaupa munad. Sega omavahel jahu, kookosjahu, küpsetuspulber ja sool, lisa või-munasegule. Kalla juurde ka ühe apelsini mahl. Määri tainas 24cm küpsetusvormi ja kata apelsini-rabarberiseguga. Küpseta 190C juures 30 minutit.
Sulata katte jaoks 25g võid, lisa kookospalmisuhkur ja mandlilaastud. Pudista segu koogile ja küpseta veel 15 minutit.
NB! Inspiratsiooni sain M. Suitsu, A. Kangi ja L. Virkuse “Rabarberikoogid ja -magustoidud” raamatust.
Valmistamisaeg
Raskusaste
1/10
Toidab
Kirjuta kommentaar: