fbpx

Baklažaani“šnitsel“ (kahele)

Valmistamisõpetus

Originaalretsept pärineb Heret Pauskari ja Lia Virkuse kokaraamatust „Sitsiilia köök“

1 suur baklažaan
ca 125-150g riivjuustu (mina kasutasin näiteks Viinamärdi talu lambapiimajuustu)
2 muna
riivsaia (julgemad katsetavad riivleivaga 😉)
Vahemere maitseainesegu
soola
oliiviõli

 

Lõika baklažaanist pikkupidi õhukesed viilud. Raputa lõikudele mõlemale poole soola ja jäta 15 minutiks seisma. Niimoodi eemaldub baklažaanide mõru maitse.

Klopi munad näputäie soolaga lahti. Ja pane valmis taldrik riivsaia/-leivaga, kuhu sega sisse natuke Vahemere maitseainesegu.

Kuumuta pannil oliiviõli.

Võta baklažaaniviilud, pühi natuke soola vähemaks. Nüüd lisa kahe baklažaaniviilu vahele riivjuustu ja pane pooled kokku. Kasta munasegusse ja paneeri riivsaias/-leivas ning pane kuumale pannile. Küpseta madalal tulel mõlemalt poolt, kuni viilud on kuldpruunid. Serveeri koos salatiga ja naudi kohe!

NB! Kui soovite pakkuda baklažaane mõnele eriti valivale sööjale, siis soovitan ka koore ära võtta.

NB2! Kui praed korraga veidi rohkem baklažaane, siis pane küpsenud baklažaanid soojanõusse, et nad ära ei jahtuks.

 

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top