fbpx

Gluteeni- ja piimavaba kukeseenepirukas

Valmistamisõpetus

Põhi:
120g palmirasva Kukeseenepirukas
5 dl gluteenivaba jahusegu (kasutasin Schäri jahusegu)
1 muna
2 keskmist porgandit
1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
1 tl Vahemere ürdisegu
näputäis soola

20160807_181920Kate:
500g kukeseeni
1 suur mugulsibul
2 muna
1dl mandlikoort (või muud taimset piima)
1 küüslauguküüs
2 dl taimset riivjuustu (nt taimne pitsajuust Prismast)
soola, pipart, tüümiani
Riivi porgandid. Sega sulatatud palmirasv ja porgandid, lisa lahtiklopitud muna ja omavahel segatud jahu, küpsetuspulber, sool ning Vahemere ürdisegu. Sega ühtlaseks taignaks ja suru pirukavormi. Küpseta 225C ahjus 10 minutit.

Viiluta sibul ja haki seened. Hauta pannil pehmeks. Kausis sega lahtiklopitud munad, mandlikoor, juust ja purustatud küüslauk. Lisa seene-sibulamass. Maitsesta. Kalla põhjale ja küpseta 200C ahjus umbes 25 minutit.

NB! Testgrupp otsustas, et põhi on pisut pude, parem on süüa taldriku pealt :)

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top