Gluteeni- ja piimavaba punapeedipirukas

Valmistamisõpetus

Muretaigen:gluteenivaba punapeedipirukas
2,5 dl gluteenivaba jahu (nt pooleks tatra- ja riisijahu või 2/3 gluteenivaba kaerajahu ja 1/3 riisijahu)
1 tl soola
0,5 tl roosuhkrut või mett või agaavisiirupit
80g palmirasva
2 muna
0,5 tl musta pipart
2 spl-0,25 kl vett, vaata taigna järgi, see ei tohi olla liiga vedel

Täidis:
1 toores punapeet
3 küüslauguküünt, viilutada
100g seeni (nt puravikke või šampinjone)
1 punane sibul
1 muna
Peotäis rukolat
100g sojajogurtit
50ml kaera- või sojapiima
1 tl sinepit
maitsestamiseks: soola, pipart
Peotäis peterselli

Tükelda tahke palmirasv, sega jahu ja soolaga, näpi muredaks. Lisa lahtiklopitud munad. Pressi kahvliga taigna sisse. Aseta tainas vormi põhja ja äärtele, suru kinni.

Koori punapeet ja lõika väiksemateks viiludeks. Viiluta sibul ja küüslauk. Pane pannile seened ja kuumuta kergelt läbi. Lõpus lisa peet, sibul, küüslauk, rukola. Klopi lahti muna, lisa juurde sinep, sool, pipar, jogurt, piim ja klopi veelkord läbi. Lisa pannile ja sega läbi. Aseta segu vormi.

Küpseta 180C juures ca 35 minutit.

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top