Gluteenivabad piparkoogid

Valmistamisõpetus

2 dl roosuhkrusiirupitgluteenivaba piparkook
2 dl Demerara suhkrut
2 spl piparkoogimaitseainet (kasutasin mahepoe oma)
3 muna
1 tl purustatud kardemoni
1 spl kaneeli
250 gr võid
6 dl toortatrajahu
6 dl MixB gluteenivaba jahu
2 tl küpsetuspulbrit (gluteenivaba)
näpuotsaga soola

Kuumuta potis siirup ja suhkur- Kui suhkur on sulanud, siis lisa maitseained. Natuke hiljem või, siis lase jahtuda.
Klopi munad soolaga lahti. Teises kausis sega jahu ja küpsetuspulber. Vala jahtunud siirupisegu jahusse, sega läbi, lisa lahtiklopitud munad. Sega korralikult läbi – võib ka sõtkuda, aga tuleb arvestada, et segu hakkab käte külge. Lase jahtuda ning pane mõneks ajaks külmikusse, vähemalt 30 min kuni tund.
Kui rullid piparkooke, siis parim on seda teha kahe küpsetuspaberi vahel. Tainas kipub kergemini murenema, seega ka ahjuplaadile tõsta ettevaatlikult ja parem on seda teha spaatliga.
Sellest kogusest saab ca 4 plaaditäit piparkooke.

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top