Karulaugusupp spargli ja avokaadoga (4-le)
Valmistamisõpetus
ca 400g kimp sparglit (puhastatult on kogus väiksem)
600 ml (köögivilja)puljongit
4 väikest avokaadot
1/3 keskmisest lillkapsast (umbes 300-400g)
1 väiksem suvikõrvits
suur kimp karulauku (ca 100g)
0,5-1 laimi mahl
oliiviõli
sool, pipar
Serveerimiseks oliiviõli, värskeid rediseid ja suhkruherneid, seemneid (nt kõrvitsaseemneid)
Kuumuta ahi 200C-ni. Pane ahjuplaadile spargel, lillkapsas, viilutatud suvikõrvits ja nirista peale oliiviõli. Rösti ahjus umbes 10 minutit.
Soojenda puljong.
Pane röstitud köögiviljad supipotti, lisa avokaado, karulauk ja sidrunimahl ning kuum puljong, püreesta saumikseriga. Maitsesta. Kui segu tundub paks, lisa veidi keedetud vett.
Soojenda segu potis keemiseni. Serveeri koheselt koos viilutatud rediste, ribastatud suhkruherneste ja kõrvitsaseemnetega. Soovi korral saad lisada ka näiteks suitsukanakuubikuid vmt.
Kõrvale võid pakkuda röstitud bruchettasid koos karulaugupestoga.
Valmistamisaeg
Raskusaste
1/10
Toidab
Kirjuta kommentaar: