Kirsi-kohupiimakook (plaaditäis, u 20 tk)

Valmistamisõpetus

Põhi:Kirsi-kohupiimakook
8 dl kaerajahu + 2 spl
3 dl Demerara suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl naturaalset vaniljet (või 1 vanillikauna seemned)
300g võid
2 muna
2 dl hapukoort

Täidis:
500g marju (kirsid 60%, vaarikad 20%, mustikad 20%) – külmutatud sobivad samahästi
2 spl kaneeli
800g kohupiima
1,5 dl Demerara suhkrut
2 muna
natuke vaniljet
1 mahesidruni riivitud koor ja mahl

Sulata või ja jäta korraks jahtuma. Sega taignasse mõeldud kuivained omavahel, v.a 2 spl kaerajahu. Lisa või ja sega taignaks. Tõsta 1/3 taignast kõrvale, ülejäänule lisa lahtiklopitud munad ja hapukoor.

Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja kata plaat taignaga. Kui lusikaga on raske teha, siis tee käed märjaks ning tee seda niiskete kätega. Puista peale marjad ja nende peale kaneel.

Sega kohupiim suhkru ja munadega, maitsesta riivitud sidrunikoore ja sidrunimahlaga. Lisa vanilje ja sega veel läbi ning kalla marjadele.

Nüüd võta allesjäänud 1/3 tainasegu ja lisa juurde 2 spl kaerajahu ning mudi sõrmedega peenemaks. Puista koogile. Küpseta ca 40 minutit 200C juures. Tõsta välja tahenema.

Kooki sobib süüa ka kohe ahjust tulnuna, kuid veelgi parem on see külmana.

 

P.S Kui kook tundub perele liiga suur olevat, siis võid kogused pooleks jagada ning teha kook väiksemasse vormi.
P.S2 Kui soovid teha laktoosivaba kooki, siis saad asendada või, kohupiima ja hapukoore laktoosivabade variantidega, toimib sama hästi!

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top