fbpx

Kooskoskoorene forellisupp (6-le)

Valmistamisõpetus

1 väiksem forell või lõhe (ca 1 kg)
1 purk kookospiima
3-4 kartulit
2-3 porgandit
1 väiksem brokoli
1 väike lillkapsas
2 sellerivart
1 porrulauk
1 mugulsibul
100-150g Türgi ube
100g šampinjone
tilli
Soola, pipart
oliiviõli

Puljongi jaoks mugulsibul, paar sellerivart,  tilli- ja petersellivarsi.

Eemalda kalalt lõpused. Pane kala potti, lisa vett, et kala oleks kaetud. Lisa puljongisse 1 sibul ja  2 sellerivart, tilli- ja petersellivarred. Lisa soola ja terapipart. Keeda leent tasasel tulel ca 20 minutit, vahepeal eemalda vaht ja seejärel kurna läbi sõela teise potti.

Puhasta ja tükelda köögiviljad.

Kuumuta potis oliiviõli. Lisa sibulatükid ja kuumuta veidi, siis lisa tükeldatud porgand, seller ja kartul. Kuumuta veel veidi ja lisa siis puljong. Mõne aja pärast lisa porrulauk ja lillkapsatükid ning Türgi oad.

Kuni supp keeb, eemalda forellilt või lõhelt nahk ja luud ning lõika liha tükkideks. Kui kartul, porgand, seller on pehmeks keenud, lisa kookospiim ja kuumuta keemiseni. Siis tõsta pott tulelt ja lisa suppi brokolitükid, šampinjoniviilud, kalakuubikud ja till. Vajadusel lisa veel soola, pipart. Lase supil paar minutit seista ning maitsestuda.

 

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top