Külluslik jõulu-puuviljakook (gluteenivaba)

Valmistamisõpetus

3 dl kastani-riisijahu jõulukook
2 dl mandlijahu
2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 tl ingverit
1,5 apelsini (1 apelsin koorida ja lõigata väikesteks tükkideks, poolikust pigistada mahl)
1 spl kaneeli
1 tl kardemoni
2dl Demerara suhkrut
3dl Muscovado suhkrut
4 muna
250g võid
300g puhastatud porgandit
300g puhastatud õunu
1 suur peotäis sarapuupähkleid (hakkida)
4 peotäit kuivatatud puuvilju: nt rosinaid, viigimarju, ploome, aprikoose, ingveritükke ja/või kirsse (leota ca 10 min ja suuremad puuviljad haki väiksemateks tükkideks)
1 peotäis värskeid jõhvikaid

Vahusta pehme või suhkrutega. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg edasi vahustades. Sõelu kaussi jahud, lisa küpsetuspulber ja maitseained ning sega läbi. Vahustatud massile sega juurde jahu, püreestatud porgandid ja õunad, apelsinitükid ja –mahl, pähklid ja kuivatatud ning leotatud puuviljad.

Pane segu küpsetusvormi (ca 26 cm läbimõõduga vorm). Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Küpseta umbes 50-60 min. Kook on valmis, kui puutikk jääb puhtaks.

Jahtunud koogile võid kaunistuseks raputada peale tuhksuhkrut või lisada marju.

Kooki võid serveerida koheselt koos vaniljekastme või jäätisega, kuid kõige parem on kook jahtunult.

 

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top