fbpx

Mustikaplombiir (piimavaba)

Valmistamisõpetus

4 munakollastMustikajäätis
2 dl riisikoort
5 dl sojavahukoort
1 dl + 1 spl ksülitooli
0,25 tl naturaalset vaniljepulbrit
suur peotäis mustikaid

Klopi munakollased 1dl ksülitooli ja vaniljega lahti. Kuumuta riisikoor paksupõhjalises potis keemiseni ja nirista pidevalt segades munakollaste sisse. Siis kalla mass tagasi potti ja kuumuta seni, kuni mass pakseneb (10-15 min). Tõsta tulelt, kalla läbi sõela ja jahuta täielikult (kui vedelik on toatemperatuuril, siis jahuta veel ka külmkapis vähemalt 3-4 tundi –üleöö on parem).

Vahusta külmkapikülm sojavahukoor kuni sellest on saanud pehme vaht, sega ülejäänud massiga. Purusta mustikad (kas kahvliga või püreesta blenderiga) ja sega juurde 1 spl ksülitooli.

Pane mass jäätisemasinasse ja valmista jäätis (kui teha külmanõus, siis peaks enne masina tööle panema ja siis valama segu sisse), poole segamise pealt nirista sisse mustikapüree.

Teine variant on valada mass laiapõhjalisse nõusse ja panna see sügavkülma. Tee mustikapüreega nn täpid ja sega kergelt kahvliga. 45 min kuni tunni pärast on see külgedelt tahenenud, sega korra kahvliga läbi ja mikserda siis ühtlaseks. Tee nii veel 2-3 korda, kuni mass on juba üsna paks ja jäta siis veel paariks tunniks sügavkülmikusse.

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top