fbpx

Pehme piparkook

Valmistamisõpetus

350g riivitud kõrvitsat
300g speltajahu
100g mandlijahu
200-220g demerara suhkrut
0,5l mandli”jogurtit”
100g sidrunimaitselist oliiviõli
100 ml taimset jooki (nt mandlijook)
2 tl piparkoogimaitseainet
1 tl kaneeli
1 spl soodat
0,5 tl soola

Sisse segamiseks:
1 õun (tee kuubikud)
1 peotäis kuivatatud puuvilju (mina panin mangot, viigimarju ja rosinaid – kaks esimest lõikusin väiksemateks tükkideks)
1 peotäis pähkleid ja mandleid (mul olid sarapuupähklid ja poolitatud mandlid)

Sega kuivained omavahel. Lisa ka kuivatatud puuviljad ja pähklid ning õunatükid ja riivitud kõrvits. Sega sisse õli ja taimne jook ning viimasena lisa mandli”jogurt”. Sega nüüd võimalikult vähe, aga piisavalt, et moodustuks ühtlane segu.

Kalla õlitatud küpsetusvormi ja küpseta 190kraadises ahjus 45 minutit.

Serveeri soojalt koos vaniljekastme või jäätisega. Sobib tarvitamiseks ka jahtunult :)

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top