Pidulik porgandikook (1 plaaditäis)

Valmistamisõpetus

Põhi:
400g porgandit
150g toortatrajahu
100g tärklist
4 muna
200g heledat muscovadot
200ml taimset piimajooki (kasutasin Nemoloko mahla-piima segu)
100 ml apelsinioliiviõli (selle asemel saab kasutada ka tavalist oliiviõli ja riivida apelsinikoort taignasse)
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl soodat
kaneeli
kardemoni
tonka uba
väike peotäis suhkrustatud ingveritükke
väike peotäis purustatud mandleid

Kreem:
250g taimset mascarponet
200 ml taimset vahukoort
1 apelsini mahl ja koor (kui kasutad maheapelsini, kui ei, siis kasuta ainult mahla)
natuke sidrunimahla
(soovi korral vahtra- või agaavisiirupit 1 spl)

Riivi porgandid ja jäta ootele.

Vahusta munad ja muscovado suhkur, lisa oliiviõli ja vahusta veel. Sega kokku kuivained (v.a ingver ja mandlitükid) ning hakka jaokaupa vaheldumisi piimaga taignasse lisama, ise kogu aeg vahustades. Lõpus sega sisse ingveri- ja mandlitükid ning kalla kogu segu riivitud porganditele. Sega läbi ja pane plaat ahju 180C juurde ca 30-35 min. Kook on valmis, kui tiku külge kinni ei jää.

Võid kooki ka kohe serveerida nt plombiirijäätisega, aga kui soovid tordina serveerida, siis lase jahtuda.

Kreemi jaoks riivi apelsin ja pigista välja mahl. Mikserda taimsed mascarpone ja vahukoor, lisa apelsinimahl ja riivitud koor.

Lõika kook pooleks ning pane vahele peaaegu pool kattest. Tõsta teine pool peale ja kata ülejäänud kook ka kreemiga. Kaunista ja lase külmkapis paar tundi seista.

Head isu!

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top