Pistaatsiakeeks
Valmistamisõpetus
260 ml gluteenivaba kaerajahu
100 ml Schär gluteenivaba jahusegu
120 ml puhastatud, naturaalseid pistaatsiapähkleid (leiad Umami`st või MyItaly`st)
50-70g spinatilehti
60 ml kookosõli
1/4 tl naturaalset vaniljet
150 ml palmisuhkrut
300ml riisi- või mandli- vmt piimajooki
1 muna
0,25 pudelit mõrumandliekstrakti (nt RUF oma, 4 minipudelit pakendis)
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl õunaäädikat
soovi korral 1 tl roosivett
Pane ahi soojenema 180C juurde.
Purusta puhastatud pistaatsiapähklid blenderiga, lisa kookosõli, mandliekstrakt, roosivesi ja blenderda. Siis lisa spinatilehed, palmisuhkur ja 200 ml riisi- või mandlipiima ja blenderda kuni saad ühtlase segu. 100 ml riisipiima juurde vispelda õunaäädikas. Sega omavahel ülejäänud ained (jahud, küpsetuspulber, vanilje) ning lisa spinatisegule koos riisipiima-õunaäädikaseguga ning lahtiklopitud munaga. Vispelda kergelt läbi ja vala keeksivormi. Küpseta umbes 30 minutit ja lase jahtuda.
Peale määri vedelat mett ja puista hakitud pistaatsiapähkleid.
Originaalretsepti leiad siit: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/pistachio-cake/
Valmistamisaeg
Raskusaste
1/10
Toidab
Kirjuta kommentaar: