Taimne borš
Valmistamisõpetus
2 porgandit
0,5 keskmise kapsa pead
2-3 punapeeti (keskmist, toorest)
1-2 sellerivart (soovi korral)
4 kartulit
1 purk punaseid aedube (loputatud)
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
2 spl puljongipulbrit (mahe)
natuke oliiviõli
0,5 dl õunaäädikat
soola, pipart
maitserohelist
Kuumuta poti põhjas oliiviõli, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Mõne hetke pärast lisa ka riivitud porgand, tükeldatud kartul ja seller. Kuumuta hetkeks, siis lisa puljongipulber ja vesi. Paari minuti pärast lisa riivitud kapsas ja peet. Keeda senikaua, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed, siis lisa aedoad. Keeda veel 2 minutit ja maitsesta soola-pipra ja õunaäädikaga. Kui on vaja maitset pehmendada, lisa natuke mett.
Serveerimisel puista peale maitserohelist.
Valmistamisaeg
Raskusaste
1/10
Toidab
Kirjuta kommentaar: