fbpx

Talisibula-oa kotletid (12 kotletti)

Valmistamisõpetus

kotletid

Pilt pärineb internetiavarustest

2 viilu leiba
2 küüslauguküünt, purustatud
3 spl maitse- või oliivõli
3 spl oliivõli
1 väike punane sibul, hakitud
2 purki  punaseid ube (1 purk  400g)
2 spl päevalilleseemned
2 tl punase tšilli helbed
2 spl peterselli, peeneks hakitud
¼ tassi talisibulat, peeneks hakitud
1 muna, lahtiklopitud
1½ tl soola
½ tl musta pipart
õli praadimiseks

Valmistamine
Kuumuta ahi  160°C.
Lõika leib väikesteks kuubikuteks. Sega oliivõli ühe purustatud küüslauguküünega. Vala saadud õli leivale  ja sega läbi. Aseta leivad küpsetuspaberiga kaetud  küpsetusplaadile ja küpseta umbes 6-8 minutit. Lase jahtuda. Aseta leib köögikombaini  ja purusta mõni sekund. Tõsta  saadud puru kõrvale.
Kuumuta oliivõli pannil, lisa punane sibul ja küpseta 4-5 minutit. Tõsta sibul kaussi, jättes pannile niipalju õli kui võimalik.
Lisa köögikombaini  ¾ ubadest.  Pulseeri  segu seni kuni moodustub paks pasta. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa ülejäänud küüslauk, küpsetatud punane sibul ja pulseeri  3-4 korda. Kalla pasta kaussi. Lisa ülejäänud oad, päevalilleseemned, punase tšilli helbed, leivapuru, petersell, hakitud talisibul, muna. Sega hästi läbi. Vajadusel  lisa soola ja pipart.
Soojenda  pannil oliivõli, milles olid küpsetanud sibulat. Jaga kotletisegu  12 võrdseks osaks ja vooli kotletid. Aseta kotletid kuumale pannile. Küpseta, kuni moodustub koorik. Keera kotletid ümber  ja hauta madalal kuumusel umbes 3 minutit. Eemalda pannilt.
Serveeri  toorsalatiga.
Head isu!

P.S Retsepti originaal pärineb siit: http://www.phamfatale.com/id_4023/title_Scallion-Kidney-Bean-Burger-Recipe/

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top