Tomati-mereannisupp (6-le)
Valmistamisõpetus
400g forelli- või lõhefileed
300g hiidkrevette (soovi korral võid asendada mereanniseguga)
800g purustatud tomateid
500g kala- või köögiviljapuljongit (või kasuta puljongipulbrit ja vett)
3-4 kartulit
2 porgandit
1-2 varsselleri vart
5 cm jupp porrulauku
väike peotäis noori spargleid
1 sibul
4-5 küüslauguküünt
1-2 cm jupp ingverit
oliiviõli
soola, pipart
maitserohelist
(soovi korral kappareid – lisa koos krevettidega)
Kuumuta õlis hakitud ingver, küüslauk ja sibul kuni sibul hakkab klaasjamaks muutuma. Lisa kooritud ja kuubikuteks tehtud kartul, porgand ning viilutatud varsseller. Kuumuta pisut ning lisa siis puljong. Kui köögiviljad hakkavad pehmemaks muutuma, lisa viilutatud porrulauk ning tomatid.
Eemalda kalalt nahk ja lõika filee tükkideks. Kui supp läheb keema, lisa kala ja spargel. Maitsesta. Kõige viimasena, siis kui oled juba supi tulelt ära tõstnud, lisa krevetid (need ei tohi kummiseks muutuda, max 2 minutit kuuma). Peale raputa maitserohelist ja head isu!
Valmistamisaeg
Raskusaste
1/10
Toidab
Kirjuta kommentaar: