fbpx

Väikese vimkaga piparkoogid

Valmistamisõpetus

Piparkoogitaignaks:

200 ml vahtrasiirupitDSC_0993
2 dl Muscovado suhkrut
300g võid
1-2 sidruni koor (oleneb suurusest)
3/4 pakki Santa Maria piparkoogimaitseainet või omal valikul: (2 tl kaneeli, 1tl kardemoni, 1tl nelki, 1tl jahvatatud ingverit, 1tl koriandrit, 1/2 tl muskaati, 1/2 tl vürtsti, 1/4 tl musta pipart, 1/4 tl soola)
2 muna
375g nisujahu
375g kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kuumuta siirup ja lisa sellele suhkur ning riivitud sidrunikoor. Kui suhkur on sulanud, lisa vürtsid ja või ning sega veelkord läbi. Jahuta segu.

Lisa jahtunud segule lahtiklopitud munad ja omavahel segatud kuivained. Sega läbi ja jäta tainas jahtuma. Pista mõneks ajaks külma.

Sellest kogusest saab 4-5 plaaditäit kooke.

NB! Lihtsam on rullida küpsetuspaberi vahel.

Valmistamisaeg

Raskusaste

1/10

Toidab

Proovi ka neid retsepte

Kirjuta kommentaar:

Go Top