ca 125-150g riivjuustumina kasutasin näiteks Viinamärdi talu lambapiimajuustu
2muna
riivsaiajulgemad katsetavad riivleivaga 😉
Vahemere maitseainesegu
soola
oliiviõli
Valmistamine
Lõika baklažaanist pikkupidi õhukesed viilud. Raputa lõikudele mõlemale poole soola ja jäta 15 minutiks seisma. Niimoodi eemaldub baklažaanide mõru maitse.
Klopi munad näputäie soolaga lahti. Ja pane valmis taldrik riivsaia/-leivaga, kuhu sega sisse natuke Vahemere maitseainesegu.
Kuumuta pannil oliiviõli.
Võta baklažaaniviilud, pühi natuke soola vähemaks. Nüüd lisa kahe baklažaaniviilu vahele riivjuustu ja pane pooled kokku. Kasta munasegusse ja paneeri riivsaias/-leivas ning pane kuumale pannile. Küpseta madalal tulel mõlemalt poolt, kuni viilud on kuldpruunid. Serveeri koos salatiga ja naudi kohe!
NB! Kui soovite pakkuda baklažaane mõnele eriti valivale sööjale, siis soovitan ka koore ära võtta.
NB2! Kui praed korraga veidi rohkem baklažaane, siis pane küpsenud baklažaanid soojanõusse, et nad ära ei jahtuks.
Notes
Originaalretsept pärineb Heret Pauskari ja Lia Virkuse kokaraamatust „Sitsiilia köök“