
Baklažaani“šnitsel“ (2-le)
Koostisosad
- 1 suur baklažaan
- ca 125-150g riivjuustu mina kasutasin näiteks Viinamärdi talu lambapiimajuustu
- 2 muna
- riivsaia julgemad katsetavad riivleivaga 😉
- Vahemere maitseainesegu
- soola
- oliiviõli
Valmistamine
- Lõika baklažaanist pikkupidi õhukesed viilud. Raputa lõikudele mõlemale poole soola ja jäta 15 minutiks seisma. Niimoodi eemaldub baklažaanide mõru maitse.
- Klopi munad näputäie soolaga lahti. Ja pane valmis taldrik riivsaia/-leivaga, kuhu sega sisse natuke Vahemere maitseainesegu.
- Kuumuta pannil oliiviõli.
- Võta baklažaaniviilud, pühi natuke soola vähemaks. Nüüd lisa kahe baklažaaniviilu vahele riivjuustu ja pane pooled kokku. Kasta munasegusse ja paneeri riivsaias/-leivas ning pane kuumale pannile. Küpseta madalal tulel mõlemalt poolt, kuni viilud on kuldpruunid. Serveeri koos salatiga ja naudi kohe!
- NB! Kui soovite pakkuda baklažaane mõnele eriti valivale sööjale, siis soovitan ka koore ära võtta.
- NB2! Kui praed korraga veidi rohkem baklažaane, siis pane küpsenud baklažaanid soojanõusse, et nad ära ei jahtuks.
Notes
Originaalretsept pärineb Heret Pauskari ja Lia Virkuse kokaraamatust „Sitsiilia köök“