fbpx

Baklažaani“šnitsel“ (2-le)

Baklažaani“šnitsel“ (2-le)

Toidukord Pearoog
Kogus 2 inimesele

Koostisosad
  

  • 1 suur baklažaan
  • ca 125-150g riivjuustu mina kasutasin näiteks Viinamärdi talu lambapiimajuustu
  • 2 muna
  • riivsaia julgemad katsetavad riivleivaga 😉
  • Vahemere maitseainesegu
  • soola
  • oliiviõli

Valmistamine
 

  • Lõika baklažaanist pikkupidi õhukesed viilud. Raputa lõikudele mõlemale poole soola ja jäta 15 minutiks seisma. Niimoodi eemaldub baklažaanide mõru maitse.
  • Klopi munad näputäie soolaga lahti. Ja pane valmis taldrik riivsaia/-leivaga, kuhu sega sisse natuke Vahemere maitseainesegu.
  • Kuumuta pannil oliiviõli.
  • Võta baklažaaniviilud, pühi natuke soola vähemaks. Nüüd lisa kahe baklažaaniviilu vahele riivjuustu ja pane pooled kokku. Kasta munasegusse ja paneeri riivsaias/-leivas ning pane kuumale pannile. Küpseta madalal tulel mõlemalt poolt, kuni viilud on kuldpruunid. Serveeri koos salatiga ja naudi kohe!
  • NB! Kui soovite pakkuda baklažaane mõnele eriti valivale sööjale, siis soovitan ka koore ära võtta.
  • NB2! Kui praed korraga veidi rohkem baklažaane, siis pane küpsenud baklažaanid soojanõusse, et nad ära ei jahtuks.

Notes

Originaalretsept pärineb Heret Pauskari ja Lia Virkuse kokaraamatust „Sitsiilia köök“