Go Back

Suitsuvuti-nõgesesupp (4-le)

Toidukord Supp
Kogus 4 inimesele

Koostisosad
  

  • 100-150 g nõgeseid soovi korral võid teha ka hapuoblikatega
  • oliiviõli
  • 3 kartulit
  • paar väikest porgandit
  • peotäis herneid
  • 1 sibul
  • 1,5 l kanapuljongit või 750ml puljongit + ülejäänud vesi
  • 2 suitsuvutti
  • peotäis keedetud ja kooritud vutimune keeta 3-5 min
  • soola musta pipart
  • serveerimiseks murulauku

Valmistamine
 

  • Puhasta nõgesed, pese ja vala üle kuuma veega. Kurna ja vala üle külma veega. Lase nõrguda, pigista üleliigne vesi välja ja haki veidi väiksemateks tükkideks. Lõigu sibul, porgand ja kartul kuubikuteks. Kuumuta potis õli, lisa porgand ja sibul ning hauta neid umbes 5 minutit. Siis lisa supipõhjale puljong ja keeda mõned minutid. Lisa ka kartul ja keeda köögiviljad parasjagu pehmeks. Viimasena lisa herned. Maitsesta soola ja pipraga, lisa nõgesed ja tükeldatud vutiliha. Serveeri poolitatud vutimunade ning maitserohelisega.