Go Back

Vale-lasanje ehk köögiviljavorm baklažaaniga (8-le)

Toidukord Pearoog
Kogus 8 inimesele

Koostisosad
  

  • 3-4 baklažaani
  • 300-400 g hakitud kalkuni kintsuliha
  • 3 porgandit
  • 2 keskmist sellerivart
  • 1,5 paprikat
  • 2 mugulsibulat
  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 x 400g purustatud tomateid
  • 300 g riivjuustu
  • 1 väiksem peotäis basiilikut
  • Soola pipart
  • oliiviõli

Valmistamine
 

  • Viiluta baklažaanid pikkupidi ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista pisut soola ja nirista peale oliiviõli. Küpseta 200C ahjus ca 10 min.
  • Samal ajal valmista kaste. Haki küüslauk, sibul ja seller väikesteks tükkideks, riivi porgand ja suvikõrvits. Kuumuta pannil veidi oliiviõli, lisa kalkuni hakkliha. Kui hakkliha hakkab pisut pruunikamaks minema, siis lisa küüslauk, sibul ja seller, mõne aja pärast riivitud porgand ja suvikõrvits. Kõige viimasena lisa purustatud tomatid ja rebitud basiilikulehed. Maitsesta.
  • Laota vormi vaheldumisi baklažaaniplaadid ja kaste. Alusta kastmest, sinna peale raputa juustu, siis baklažaaniplaadid ja siis jälle kaste. Kõige pealmiseks kihiks peab jääma kaste. Pane ahju umbes 20 minutiks, siis raputa peale ülejäänud juust. Lasanje on valmis, kui juust on sulanud.