Go Back

Vitamiinisalat ahjubaklažaani ja küüslaugukrevettidega (3-4le)

Toidukord Salat

Koostisosad
  

  • 400 g tooreid kooritud kuningkrevette kui kasutada külmutatuid, siis lase enne ära suladaKreveti-baklažaanisalat
  • 1 baklažaan
  • 0,25 jääsalatit
  • 1 väiksem pakšoi
  • 1 kurk
  • 1 suur lihatomat
  • 0,25 suuremat paprikat
  • 2 rohelise sibula vart
  • 1 peotäis lutserni idusid
  • 1 punt rediseid
  • 4 küüslauguküünt
  • oliiviõli
  • soola pipart
  • Soovi korral pealeraputamiseks redise- rukola- vmt võrseid.

Valmistamine
 

  • Lõika baklažaan väiksemateks tükkideks ja pane ahjuplaadile, puista peale veidi soola ja nirista peale oliiviõli. Küpseta 200C juures pehmeks. Aega läheb umbes 15 minutit.
  • Puhasta köögiviljad ja haki väiksemaks. Jääsalat rebi väiksemateks tükkideks. Lisa köögiviljadele röstitud baklažaan, lisa oliiviõli, maitsesta ja sega salat läbi.
  • Pane pannile oliiviõli ja kuumuta. Siis prae krevetid kergelt läbi koos purustatud küüslauguga. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Lisa salatile ja puista üle võrsetega. Naudi koheselt!