Go Back

Tomati-mereannisupp (6-le)

Toidukord Supp
Kogus 6 inimesele

Koostisosad
  

  • 400 g forelli- või lõhefileed
  • 300 g hiidkrevette soovi korral võid asendada mereanniseguga
  • 800 g purustatud tomateid
  • 500 g kala- või köögiviljapuljongit või kasuta puljongipulbrit ja vett
  • 3-4 kartulit
  • 2 porgandit
  • 1-2 varsselleri vart
  • 5 cm jupp porrulauku
  • väike peotäis noori spargleid
  • 1 sibul
  • 4-5 küüslauguküünt
  • 1-2 cm jupp ingverit
  • oliiviõli
  • soola pipart
  • maitserohelist
  • soovi korral kappareid – lisa koos krevettidega

Valmistamine
 

  • Kuumuta õlis hakitud ingver, küüslauk ja sibul kuni sibul hakkab klaasjamaks muutuma. Lisa kooritud ja kuubikuteks tehtud kartul, porgand ning viilutatud varsseller. Kuumuta pisut ning lisa siis puljong. Kui köögiviljad hakkavad pehmemaks muutuma, lisa viilutatud porrulauk ning tomatid.
  • Eemalda kalalt nahk ja lõika filee tükkideks. Kui supp läheb keema, lisa kala ja spargel. Maitsesta. Kõige viimasena, siis kui oled juba supi tulelt ära tõstnud, lisa krevetid (need ei tohi kummiseks muutuda, max 2 minutit kuuma). Peale raputa maitserohelist ja head isu!