Go Back

Kiire kanasupp (6-le)

Toidukord Supp
Kogus 6 inimesele

Koostisosad
  

  • 2 väiksemat kanafilee tükki
  • 2-3 kartulit
  • 3 porgandit kui kasutad väikeseid värskeid porgandeid, siis 5-6 tk
  • 1 keskmine pastinaak
  • 2 sellerivart
  • 0,5 väiksemat lillkapsast
  • 0,5 väiksemat brokolit
  • väiksem peotäis suhkruherneid
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 1 tšillikaun
  • oliiviõli
  • puljongipulber soovitavalt mahe!
  • vesi
  • Sool, pipar
  • Peale hakkimiseks peoga maitserohelist till, petersell, roheline sibul

Valmistamine
 

  • Haki tšilli ja küüslauk. Pese ja puhasta kartulid, porgandid ja pastinaak. Tee kartul väiksemateks tükkideks, viiluta porgand, pastinaak ja seller. Ribasta hernekaunad. Tükelda kanafilee väiksemaks.
  • Pane potti oliiviõli, kuumuta ning lisa hakitud tšilli ja küüslauk. Kuumuta kergelt ja lisa siis potti kartul, porgand, pastinaak ja seller. Sega läbi ja kuumuta hetkeks. Lisa 1-2 spl puljongipulbrit ning kalla peale vesi (ca 1-1,5l). Lase keema minna.
  • Samal ajal prae eraldi pannil kanafilee kergelt läbi, maitsesta soola-pipraga.
  • Kui porgand on peaaegu valmis, siis lisa supile tükkideks tehtud lillkapsas ja ribastatud hernekaunad. Hetke pärast lisa brokoli. Supp on valmis, kui brokoli läheb tumeroheliseks, st praktiliselt kohe :) Enne serveerimist haki peale maitseroheline.
  • Naudi koos täisteraleivaga.
  • NB! See supp on variatsiooniderohke, nt võid põhjaks valida endale meelepäraseid maitseköögivilju: sibul, küüslauk, tšilli, ingver. Samuti võib lisada sobivaid kaunvilju ja köögivilju.