Go Back

Peedi-kitsejuustusalat (6-le)

Toidukord Salat
Kogus 6 inimesele

Koostisosad
  

  • 3-4 punapeeti
  • 2-3 punast või šalottsibulat
  • 200-300 g kitsejuustu
  • 2 suurt peotäit rohelisi salateid jääsalat, rukola, lollo-rosso vmt
  • 6 spl oliiviõli
  • 2 spl balsamicot
  • tüümiani
  • 1 spl mett
  • 2-3 spl kõrvitsaseemneid
  • Soola, pipart

Valmistamine
 

  • Ahjupeet: Koori peet ja lõika õhukesteks sektoriteks. Pane ahjuplaadile peeditükid ja nirista peale balsamicot ning oliiviõli, rebi peale värsket tüümiani ja lisa natuke soola. Küpseta ahjus ca 200C juures ca 35-50 minutit, vahepeal sega, et peeditükid kõik läbi küpseksid, kuid jääksid siiski veel pisut krõmpsuks.
  • Pane sibul marinaadi. Selleks viiluta sibulad ja kalla peale oliiviõli, balsamico, vedel mesi ning sool-pipar. Jäta seisma.
  • Rebi kaussi salatilehed tükkideks, peale pane ahjupeet. Peedile laota 2/3 eelnevalt marineeritud sibulatest, kitsejuustutükid ning kõrvitsaseemned. Kõige peale pane ülejäänud sibulad ja nirista sibulamarinaad.
  • NB! Selle retsepti originaal on kunagi internetiavarustest leitud, aga kahjuks ei leia enam linki.