Go Back

Täidetud paprika kinoa ja krevettidega

Toidukord Pearoog

Koostisosad
  

  • 4 paprikat
  • 200 ml keetmata kinoad
  • 300 g kooritud krevette
  • 200 ml tomatipastat
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 väiksem või pool suuremat fenkolit
  • oliiviõli
  • soola, pipart
  • pealeraputamiseks juustu või pärmihelbeid

Valmistamine
 

  • Keeda kinoa: kõigepealt loputa kinoa jooksva vee all, siis pane külma veega maksimumkuumusel keema (1 osa kinoad, 2 osa vett), kui vesi on paar minutit keenud, siis keera tuli kinni ja lase järelvalmida 15-20 minutit. Kui sul on induktsioon- või gaasipliit, siis ära tuld kinni pane, vaid pane miinimumkuumusele ning keeda 10 minutit (seni, kuni vesi on imendunud ja terad on pehmed).
  • Puhasta paprikad, määri oliiviõliga, raputa pisut soola sisse ja pane 180c juurde küpsema ca 7 minutit (paprika ei tohi üle küpseda – nt pildil oleva paprika kübar on natuke liiga palju küpsenud:)).
  • Puhasta sibul ja küüslauk, haki väikesteks tükkideks. Haki ka fenkol. Pane pannile oliiviõli, kuumuta ja lisa sibul-küüslauk-fenkol. Siis lisa keedetud kinoa ja tomatipasta. Kõige lõpus lisa krevetid. Kui soovid, võid juurde hakkida ka maitserohelist oma soovi järgi.
  • Võta ahjust paprikad, täida seguga ning puista peale juust või pärmihelbed ning lase ahjus küpseda ca 10 minutit (kui juust on sulanud, siis on paprika valmis).
  • Head isu!
  • NB! Segu võib olenevalt paprikate suurusest järgi jääda, aga seda saad kasutada järgmisel päeval, lisa nt lahtiklopitud muna ja kuumuta segu pannil läbi.