Piimavaba panna cotta sinise spirulinaga
Piimavaba panna cotta - suurepärane magustoit riigipühadeks!
- 3 dl taimset vahukoort (nt Oddlygood oma)
- 3 dl 3,5%-list kaerajooki (Alpro)
- 4 lehte želatiini (Meira)
- 2-3 spl agaavisiirupit
- 1 tl vaniljepastat
- 1 spl sinist spirulinat
Pane želatiinilehed külma veega likku.
Pane taimsed joogid, vaniljepasta ja agaavisiirup paksupõhjalisse kastrulisse. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades keemiseni.
Tõsta pott tulelt ning lisa leotatud želatiinilehed (pressi enne vesi välja) ning lahusta vedelikus želatiin. Lase veidi jahtuda.
Pane väikesesse topsi natuke joogisegu ning lisa sellele sinine spirulina. Sega läbi ja vala siis kogu segu kokku.
Vala segu magustoidukaussidesse ja pane vähemalt kaheks tunniks külmkappi tarretuma.
Serveeri koos marjadega või nt kirsi- või mustsõstrapüreega.
Mina tegin magustoidu mitmest kihist: alumine (piimavaba) panna cotta, siis mustikatarretis ja peale sinise spirulinaga panna cotta.
Keyword Magustoit, Panna cotta