fbpx

Kirsi-kohupiimakook (plaaditäis, u 20 tk)

Kirsi-kohupiimakook (plaaditäis, u 20 tk)

Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

Põhi:

  • 8 dl kaerajahu + 2 spl
  • 3 dl Demerara suhkrut
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl naturaalset vaniljet või 1 vanillikauna seemned
  • 300 g võid
  • 2 muna
  • 2 dl hapukoort

Täidis:

  • 500 g marju kirsid 60%, vaarikad 20%, mustikad 20% – külmutatud sobivad samahästi
  • 2 spl kaneeli
  • 800 g kohupiima
  • 1,5 dl Demerara suhkrut
  • 2 muna
  • natuke vaniljet
  • 1 mahesidruni riivitud koor ja mahl

Valmistamine
 

  • Sulata või ja jäta korraks jahtuma. Sega taignasse mõeldud kuivained omavahel, v.a 2 spl kaerajahu. Lisa või ja sega taignaks. Tõsta 1/3 taignast kõrvale, ülejäänule lisa lahtiklopitud munad ja hapukoor.
  • Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja kata plaat taignaga. Kui lusikaga on raske teha, siis tee käed märjaks ning tee seda niiskete kätega. Puista peale marjad ja nende peale kaneel.
  • Sega kohupiim suhkru ja munadega, maitsesta riivitud sidrunikoore ja sidrunimahlaga. Lisa vanilje ja sega veel läbi ning kalla marjadele.
  • Nüüd võta allesjäänud 1/3 tainasegu ja lisa juurde 2 spl kaerajahu ning mudi sõrmedega peenemaks. Puista koogile. Küpseta ca 40 minutit 200C juures. Tõsta välja tahenema.
  • Kooki sobib süüa ka kohe ahjust tulnuna, kuid veelgi parem on see külmana.
  • P.S Kui kook tundub perele liiga suur olevat, siis võid kogused pooleks jagada ning teha kook väiksemasse vormi.
  • P.S2 Kui soovid teha laktoosivaba kooki, siis saad asendada või, kohupiima ja hapukoore laktoosivabade variantidega, toimib sama hästi!

Shopping Cart