
Suvikõrvitsa-tomativorm kapparitega (6-le)
Koostisosad
- 2 keskmist suvikõrvitsat
- 4-6 tomatit
- 2 väiksemat punast sibulat
- 1 spl kappareid
- 2 muna
- 150 g riivjuustu
- 200 ml kaerakoort
- basiilikut
- soola-pipart
Valmistamine
- Viiluta suvikõrvitsad 1 cm paksusteks viiludeks, raputa peale soola ja jäta mõneks ajaks seisma. Viiluta tomatid ja lõika sibul ratasteks.
- Aseta ajuvormi suvikõrvitsakiht, sinna peale tomatikiht ja puista peale sibulaid. Korda kuni suvikõrvitsad ja tomatid on otsas. Vahele puista kappareid ja väiksemaks rebitud basiilikulehti. Klopi muna lahti, maitsesta ning sega juurde kaerakoor ja 1/3 osa juustust. Vala vormi. Pane ahju 180C juurde ja küpseta ca 10 min ning siis lisa peale ülejäänud riivjuust. Küpseta kuni juust on sulanud.