
Gluteeni- ja piimavaba punapeedipirukas
Koostisosad
Muretaigen:
- 2,5 dl gluteenivaba jahu nt pooleks tatra- ja riisijahu või 2/3 gluteenivaba kaerajahu ja 1/3 riisijahu
- 1 tl soola
- 0,5 tl roosuhkrut või mett või agaavisiirupit
- 80 g palmirasva
- 2 muna
- 0,5 tl musta pipart
- 2 spl-0,25 kl vett, vaata taigna järgi, see ei tohi olla liiga vedel
Täidis:
- 1 toores punapeet
- 3 küüslauguküünt viilutada
- 100 g seeni nt puravikke või šampinjone
- 1 punane sibul
- 1 muna
- Peotäis rukolat
- 100 g sojajogurtit
- 50 ml kaera- või sojapiima
- 1 tl sinepit
Maitsestamiseks:
- soola, pipart
- Peotäis peterselli
Valmistamine
- Tükelda tahke palmirasv, sega jahu ja soolaga, näpi muredaks. Lisa lahtiklopitud munad. Pressi kahvliga taigna sisse. Aseta tainas vormi põhja ja äärtele, suru kinni.
- Koori punapeet ja lõika väiksemateks viiludeks. Viiluta sibul ja küüslauk. Pane pannile seened ja kuumuta kergelt läbi. Lõpus lisa peet, sibul, küüslauk, rukola. Klopi lahti muna, lisa juurde sinep, sool, pipar, jogurt, piim ja klopi veelkord läbi. Lisa pannile ja sega läbi. Aseta segu vormi.
- Küpseta 180C juures ca 35 minutit.