
Sidrunikala (6-le)
Koostisosad
- ca 1 kg forellifileed
- 2-3 sidrunit
- soola
- pipart
- oliiviõli
- Kastmeks:
- 1 värskelt pressitud sidruni mahl eriti head sidrunit saad praegu Myitalyst https://myitaly.ee/
- oliiviõli
- 1-2 küüslauguküünt
- 1 tšillikaun
- agaavisiirupit maitse järgi
- peterselli tüümiani
- sool
- pipar
Valmistamine
- Maitsesta kala meresoola ja pipraga, nirista peale oliiviõli. Viiluta sidrunid (või apelsinid) hästi õhukeselt ja säti nad küpsetuspaberiga kaetud pannile. Aseta sidrunitele kala, nahk ülespidi, raputa peale meresoola, nirista oliiviõli ja küpseta 175C ahjus ca 20 min. Lõpuks pane kala korraks grilli alla umbes 5 minutiks, et nahk tõmbuks krõbedaks.
- Kastme jaoks pigista sidrunimahl kaussi, lisa oliiviõli, agaavisiirup, haki küüslauk, tšilli, petersell ja tüümian ning lisa kastmele. Soovi korral lisa pisut pipart ja soola. Sega korralikult läbi. Valmis kala tõsta vaagnale ja nirista üle kastmega.