fbpx

Apelsini-rabarberikook

Apelsini-rabarberikook

Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

  • 3 keskmist rabarberivart ca 250gapelsini-rabarberikook
  • 2 apelsini
  • 175 g võid
  • 2 muna
  • 1,5 dl jahu võib asendada ka kaerajahuga
  • 100 g kookosjahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola

Kate:

  • 25 g võid
  • 2 spl palmisuhkrut
  • 70 g mandlilaaste

Valmistamine
 

  • Koori rabarberid ja lõika tükkideks. Puhasta üks apelsin ja tükelda. Lisa 0,5 dl suhkrut ja ühe apelsini koor ning lase ca 30 minutit maitsestuda.
  • Vahusta toasoe või ja 1,5 dl suhkrut. Lisa ühekaupa munad. Sega omavahel jahu, kookosjahu, küpsetuspulber ja sool, lisa või-munasegule. Kalla juurde ka ühe apelsini mahl. Määri tainas 24cm küpsetusvormi ja kata apelsini-rabarberiseguga. Küpseta 190C juures 30 minutit.
  • Sulata katte jaoks 25g võid, lisa kookospalmisuhkur ja mandlilaastud. Pudista segu koogile ja küpseta veel 15 minutit.
  • NB! Inspiratsiooni sain M. Suitsu, A. Kangi ja L. Virkuse “Rabarberikoogid ja -magustoidud” raamatust.

Shopping Cart