fbpx

Gluteenivabad piparkoogid

Gluteenivabad piparkoogid

Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

  • 2 dl roosuhkrusiirupit
  • 2 dl Demerara suhkrut
  • 2 spl piparkoogimaitseainet kasutasin mahepoe oma
  • 3 muna
  • 1 tl purustatud kardemoni
  • 1 spl kaneeli
  • 250 gr võid
  • 6 dl toortatrajahu
  • 6 dl MixB gluteenivaba jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit gluteenivaba
  • näpuotsaga soola

Valmistamine
 

  • Kuumuta potis siirup ja suhkur- Kui suhkur on sulanud, siis lisa maitseained. Natuke hiljem või, siis lase jahtuda.
  • Klopi munad soolaga lahti. Teises kausis sega jahu ja küpsetuspulber. Vala jahtunud siirupisegu jahusse, sega läbi, lisa lahtiklopitud munad. Sega korralikult läbi – võib ka sõtkuda, aga tuleb arvestada, et segu hakkab käte külge. Lase jahtuda ning pane mõneks ajaks külmikusse, vähemalt 30 min kuni tund.
  • Kui rullid piparkooke, siis parim on seda teha kahe küpsetuspaberi vahel. Tainas kipub kergemini murenema, seega ka ahjuplaadile tõsta ettevaatlikult ja parem on seda teha spaatliga.
  • Sellest kogusest saab ca 4 plaaditäit piparkooke.

Shopping Cart