
Kaerajahust kaneelirullid
Kõik teavad, et kaneelirullid on tehtud nisujahust. Aga kuna paljud inimesed ei saa nisujahu süüa ja mina olen katsetaja tüüpi, siis otsustasin kätt proovida kaerajahust kaneelirullidega. Kokkuvõttes tulid päris head.
Koostisosad
Pärmitaigen:
- 250 ml kaerapiima võid ka tavalist
- 60 g võid
- 2 väiksemat muna
- 500 g kaerajahu
- 30 g presspärmi
- 50 g suhkrut
- 5 g soola
Kaneelirullide sisu:
- 150 g võid – sulatada
- 100 g martsipani tükeldada väikesteks tükkideks
- suur peotäis jõhvikaid või pohli
- 2-3 spl kaneeli
- 3-4 spl roosuhkrut
Valmistamine
- Tegin pärmitaigna leivaküpsetusmasinas valmis.
- Kui tainas oli valmis, siis lasin sellel veel pool tundi rätiku all kerkida. Siis rullisin taigna nelinurkseks (mitte väga õhukeseks!) plaadiks.
- Sulatatud või pintselda taignaplaadile. Sega omavahel kaneel ja roosuhkur, puista segu plaadile. Plaadi keskosasse tee riba jõhvikatest ja martsipanitükkidest (et lahti lõigates oleks igal rullil martsipani-jõhvikasisu). Ja keera tainas rulli.
- See viimane oli minu jaoks kõige raskem, sest kaerajahust tehtud pärmitainas on pudedam kui nisujahust. Kuid koos spaatliga sain lõpuks taigna rulli keeratud.
- Kui tainas on rullis, siis lõika sellest ca 1cm viilud ja aseta ahjuplaadile. Küpseta ahjus 220C juures ca 15-20 minutit.
- Maitseb hea!