
Maguskartuli brownie´d (gluteeni-, piima- ja munavaba)
(Umbes 20x30cm nõu jaoks)
Koostisosad
- 2 keskmise suurusega maguskartulit
- 14 kivideta datlit leota natuke pehmemaks
- 200 ml jahvatatud mandleid võid ise purustada mandlid ja jätta suuremaid tükke ka sisse
- 150 ml tatrajahu
- 4 spl toorkakaod
- 5-6 spl vahtrasiirupit
- 150 g tumedat šokolaadi vähemalt 70%
- näpuotsaga soola
- 1 kuhjaga spl kookosrasva
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180C-ni.
- Koori ja tükelda maguskartulid ning keeda või auruta pehmeks (kahvliga katsudes võiks mureneda). Pane koos datlitega blenderisse ja blenderda ühtlaseks massiks. Kui purustaja on kehvem, siis võid lisada sortsu kuuma vett.
- Sulata šokolaad. Sega omavahel kuivained ning lisa juurde datli-maguskartuli kreem, sulatatud šokolaad ning kookosrasv. Sega kõik omavahel hästi läbi.
- Küpseta ca 25 minutit. Kui kook on valmis, tõsta jahtuma vähemalt 10 minutiks. Sooja kooki võid serveerida näiteks jäätisega.
- Kook on parim järgmisel päeval.
- Inspiratsioon pärineb siit: https://www.foodmatters.com/recipe/sweet-potato-brownies