
Maisijahust pannkoogid (~35 tk)
Koostisosad
- 3 muna
- 5 sl pruuni suhkrut Demerara nt
- 500 g 10% hapukoort
- 1 tl soodat
- 200-300 g maisijahu
- 0,5 tl soola
Valmistamine
- Klopi munad suhkruga lahti kuni suhkur on lahustunud. Lisa hapukoor, sega ühtlaseks. Sega maisijahu sooda ja soolaga. Lisa maisijahu hapukoorele aegamisi, sega ja jätka maisijahu lisamist kuni saad parajalt paksu taigna, mida on hea supilusikaga tõsta, aga mis poleks enam nii vedel, et voolab kergesti üle lusika ääre.
- Tõsta supilusikaga õlitatud pannile väiksed koogid ja küpseta mõlemalt poolt kuni saad ilusad pruunikad koogikesed. Küpsetama tuleks hakata kohe, kui tainas valmis, et sooda oma kergitamist ei lõpetaks.
- Naudi meelepärase moosi, mee või muu maitsva koogikattega.