
Piimavaba panna cotta sinise spirulinaga
Piimavaba panna cotta - suurepärane magustoit riigipühadeks!
Koostisosad
- 3 dl taimset vahukoort (nt Oddlygood oma)
- 3 dl 3,5%-list kaerajooki (Alpro)
- 4 lehte želatiini (Meira)
- 2-3 spl agaavisiirupit
- 1 tl vaniljepastat
- 1 spl sinist spirulinat
Valmistamine
- Pane želatiinilehed külma veega likku.
- Pane taimsed joogid, vaniljepasta ja agaavisiirup paksupõhjalisse kastrulisse. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades keemiseni.
- Tõsta pott tulelt ning lisa leotatud želatiinilehed (pressi enne vesi välja) ning lahusta vedelikus želatiin. Lase veidi jahtuda.
- Pane väikesesse topsi natuke joogisegu ning lisa sellele sinine spirulina. Sega läbi ja vala siis kogu segu kokku.
- Vala segu magustoidukaussidesse ja pane vähemalt kaheks tunniks külmkappi tarretuma.
- Serveeri koos marjadega või nt kirsi- või mustsõstrapüreega.
- Mina tegin magustoidu mitmest kihist: alumine (piimavaba) panna cotta, siis mustikatarretis ja peale sinise spirulinaga panna cotta.