fbpx

Pisut teistsugused vastlakuklid

Pisut teistsugused vastlakuklid

Toidukord Magus amps

Notes

Pärmitainas valmista oma lemmikretsepti järgi. Võid kasutada näiteks seda varianti: http://toiduteemal.blogspot.com/2013/02/vastlakuklid-oige-kohevad.html
Mina asendasin lihtsalt mõned komponendid:
– 100% rafineeritud nisujahu asemel kasutasin 70% nisujahu, 30% täisterajahu
– valge suhkru asemel kasutasin täistoorroosuhkrut
– piima asemel kasutasin kaerapiima.
– või asemel võid soovi korral kookosrasva kasutada.
Lase pärmitaignal kerkida, siis vormi pätsikesed, määri need pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta saiad 200C ahjus valmis (aega läheb ca 15-20min).
Lase saiakestel jahtuda ning samal ajal valmista kreem:
– 150g külmutatud ja kergelt sulatatud maasikaid (kui soovid erinevat värvi kreeme, siis võid kasutada ka näiteks mustikaid või astelpaju, aga siis maitse kreemi vahepeal ja lisa vajadusel magustajat juurde).
– 2 tl agaavisiirupit
– 50g laktoosivaba toorjuustu (või kookospiima)
– 10g želatiini
– 3 spl sooja vett želatiini lahustamiseks
Purusta blenderis maasikad ja sega juurde agaavisiirup ning laktoosivaba toorjuust. Sulata želatiin soojas vees ning sega kreemile juurde. Hoia kreemi ca 10-15 min külmkapis, et ta kergelt tarduks ning pihusta siis läbi tordipritsi kuklitele.

Shopping Cart