fbpx

Tai pomelosalat krevettidega ehk yam som oo (5-le)

Tai pomelosalat krevettidega ehk yam som oo (5-le)

Toidukord Salat
Kogus 5 inimesele

Koostisosad
  

  • 1 suur pomelo
  • 1 kurk
  • 1 tomat
  • peotäis värsket münti
  • peotäis värsket koriandrit
  • 300 gr krevette kooritud, puhastatud ja liblikaks
  • lõigatud
  • 1 šalottsibul
  • 2 küüslauguküünt 1 salatisse ja 1 marinaadi
  • 2 tl tšillit või tšillihelbeid (1 marinaadi ja 1
  • salatisse)
  • 5-6 laimi mahl
  • kalakastet maitse järgi
  • suhkrut maitse järgi
  • 1 tl külmpressitud kookosõli
  • soovi korral röstitud maapähkleid või seesamiseemneid (Ume ploomiga)

Valmistamine
 

  • Puhasta krevetid. Pane krevetid marinaadi (ükskõik, kas kasutad tooreid või eelvalmistatud st
  • roosasid krevette). Selleks pigista kaussi 4 laimi mahl, maitsesta veidi suhkru ja kalakastmega. Lisa ½
  • hakitud šalotti, küüslauk ja tšilli. Vala marinaad krevettide peale, sega hästi läbi ja pane jahedasse
  • maitsestuma.
  • Valmista ette ülejäänud salati komponendid. Eemalda pomeloliha mõrkjatest kiledest, mis
  • viljasektorite ümber on. Lõika kurk ja tomat seibideks. Sega need pomelolihaga kokku. Sega kokku
  • tšilli, küüslauk ja 1/2 šalotti, lisa õli ja 2 laimi mahl. Maitsesta kalakastme ja suhkruga, et kaste saaks
  • piisavalt soolane, magus, vürtsine ja hapu. Haki ürdid. Võta krevetid marinaadist välja. Kui kasutad
  • tooreid krevette, pane need paariks minutiks kummaltki poolt kuumale pannile, kuni nad roosaks
  • küpsevad. Lisa krevetid salatisse. Lisa koriandri- ja mündilehed. Vala peale kaste. Sega läbi ja serveeri.
  • Kui soovid, riputa üle röstitud maapähklite või (Ume ploomiga) seesamiseemnetega.
  • www.umami.ee

Shopping Cart