Puhasta krevetid. Pane krevetid marinaadi (ükskõik, kas kasutad tooreid või eelvalmistatud st
roosasid krevette). Selleks pigista kaussi 4 laimi mahl, maitsesta veidi suhkru ja kalakastmega. Lisa ½
hakitud šalotti, küüslauk ja tšilli. Vala marinaad krevettide peale, sega hästi läbi ja pane jahedasse
maitsestuma.
Valmista ette ülejäänud salati komponendid. Eemalda pomeloliha mõrkjatest kiledest, mis
viljasektorite ümber on. Lõika kurk ja tomat seibideks. Sega need pomelolihaga kokku. Sega kokku
tšilli, küüslauk ja 1/2 šalotti, lisa õli ja 2 laimi mahl. Maitsesta kalakastme ja suhkruga, et kaste saaks
piisavalt soolane, magus, vürtsine ja hapu. Haki ürdid. Võta krevetid marinaadist välja. Kui kasutad
tooreid krevette, pane need paariks minutiks kummaltki poolt kuumale pannile, kuni nad roosaks
küpsevad. Lisa krevetid salatisse. Lisa koriandri- ja mündilehed. Vala peale kaste. Sega läbi ja serveeri.
Kui soovid, riputa üle röstitud maapähklite või (Ume ploomiga) seesamiseemnetega.
www.umami.ee