fbpx

Üks hõrgutav rabarberikook, sealjuures gluteeni- ja piimavaba

Üks hõrgutav rabarberikook, sealjuures gluteeni- ja piimavaba

Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

Taigen:

  • 100 g kookosjahu
  • 100 g gluteenivaba kaerajahu
  • 100 gr külma gheed
  • 1 munakollane
  • 50 g Demerarat
  • näpuotsatäis soola
  • 1 spl vett
  • 1 spl riisi- või mandlikoort

Kreem:

  • umbes 600 g tükeldatud rabarberit
  • 100 g suhkrut
  • 200 ml sojavahukoort
  • 1 muna
  • näpuotsatäis jahvatatud vaniljet

Kate:

  • 150 g suhkrut
  • 3 munavalget
  • 1 tl sidrunimahla

Valmistamine
 

  • Sega rabarber umbes 40 g suhkruga ja jäta seisma, et mahlad eralduksid. 10 minuti pärast kurna üleliigne mahl sõelal välja.
  • Sega omavahel kuivained. Lisa tükeldatud ghee. Mudi sõrmedega, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane, koor ja vesi ning sõtku ühtlaseks. Mässi tainas toidukile sisse ja 30 minutiks külmkappi.
  • Rulli tainas jahusel laual õhukeseks. Suru rullitud tainas umbes 24 cm suuruse vormi põhja ning külgedele. NB! Tainas on pude ja mureneb, parem on rullida ja vormi laduda tükkhaaval ja seal nad omavahel ühendada.
  • Laota rabarberitükid vormi ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
  • Sega sojavahukoor muna, vanilje ja ülejäänud suhkruga. Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit või kauem. Kreem ei tohi olla vedel, kuid keskelt võiks kergelt liikuda, kui vormi tõsta.
  • Siis vahusta munavalged sidrunimahla ja suhkruga kõvaks vahuks. Kata kook vahuga ja küpseta veel mõned minutid nii, et vaht kergelt jumekaks muutub.
  • Serveeri jahtunult.
  • NB! Kui soovid kooki serveerida selliselt, et võtad ta vormist välja, kasuta kindlasti eemaldatava äärega vormi ja vormi eemaldamisel ole väga ettevaatlik – minul kook pisut tõstmisel murenes. Maitset see igatahes ei rikkunud 🙂
  • Koogi inspiratsioon pärineb siit.

Shopping Cart