fbpx

Külluslik jõulu-puuviljakook (gluteenivaba)

Külluslik jõulu-puuviljakook (gluteenivaba)

Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

  • 3 dl kastani-riisijahu
  • 2 dl mandlijahu
  • 2 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 1 tl ingverit
  • 1,5 apelsini 1 apelsin koorida ja lõigata väikesteks tükkideks, poolikust pigistada mahl
  • 1 spl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • 2 dl Demerara suhkrut
  • 3 dl Muscovado suhkrut
  • 4 muna
  • 250 g võid
  • 300 g puhastatud porgandit
  • 300 g puhastatud õunu
  • 1 suur peotäis sarapuupähkleid hakkida
  • 4 peotäit kuivatatud puuvilju: nt rosinaid viigimarju, ploome, aprikoose, ingveritükke ja/või kirsse (leota ca 10 min ja suuremad puuviljad haki väiksemateks tükkideks)
  • 1 peotäis värskeid jõhvikaid

Valmistamine
 

  • Vahusta pehme või suhkrutega. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg edasi vahustades. Sõelu kaussi jahud, lisa küpsetuspulber ja maitseained ning sega läbi. Vahustatud massile sega juurde jahu, püreestatud porgandid ja õunad, apelsinitükid ja –mahl, pähklid ja kuivatatud ning leotatud puuviljad.
  • Pane segu küpsetusvormi (ca 26 cm läbimõõduga vorm). Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Küpseta umbes 50-60 min. Kook on valmis, kui puutikk jääb puhtaks.
  • Jahtunud koogile võid kaunistuseks raputada peale tuhksuhkrut või lisada marju.
  • Kooki võid serveerida koheselt koos vaniljekastme või jäätisega, kuid kõige parem on kook jahtunult.

Shopping Cart