
Pistaatsiakeeks
Koostisosad
- 260 ml gluteenivaba kaerajahu
- 100 ml Schär gluteenivaba jahusegu
- 120 ml puhastatud naturaalseid pistaatsiapähkleid (leiad Umami`st või MyItaly`st)
- 50-70 g spinatilehti
- 60 ml kookosõli
- 1/4 tl naturaalset vaniljet
- 150 ml palmisuhkrut
- 300 ml riisi- või mandli- vmt piimajooki
- 1 muna
- 0,25 pudelit mõrumandliekstrakti nt RUF oma, 4 minipudelit pakendis
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl õunaäädikat
- soovi korral 1 tl roosivett
Valmistamine
- Pane ahi soojenema 180C juurde.
- Purusta puhastatud pistaatsiapähklid blenderiga, lisa kookosõli, mandliekstrakt, roosivesi ja blenderda. Siis lisa spinatilehed, palmisuhkur ja 200 ml riisi- või mandlipiima ja blenderda kuni saad ühtlase segu. 100 ml riisipiima juurde vispelda õunaäädikas. Sega omavahel ülejäänud ained (jahud, küpsetuspulber, vanilje) ning lisa spinatisegule koos riisipiima-õunaäädikaseguga ning lahtiklopitud munaga. Vispelda kergelt läbi ja vala keeksivormi. Küpseta umbes 30 minutit ja lase jahtuda.
- Peale määri vedelat mett ja puista hakitud pistaatsiapähkleid.
- Originaalretsepti leiad siit: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/pistachio-cake/