fbpx

Pistaatsiakeeks

Pistaatsiakeeks

Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

  • 260 ml gluteenivaba kaerajahu
  • 100 ml Schär gluteenivaba jahusegu
  • 120 ml puhastatud naturaalseid pistaatsiapähkleid (leiad Umami`st või MyItaly`st)
  • 50-70 g spinatilehti
  • 60 ml kookosõli
  • 1/4 tl naturaalset vaniljet
  • 150 ml palmisuhkrut
  • 300 ml riisi- või mandli- vmt piimajooki
  • 1 muna
  • 0,25 pudelit mõrumandliekstrakti nt RUF oma, 4 minipudelit pakendis
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl õunaäädikat
  • soovi korral 1 tl roosivett

Valmistamine
 

  • Pane ahi soojenema 180C juurde.
  • Purusta puhastatud pistaatsiapähklid blenderiga, lisa kookosõli, mandliekstrakt, roosivesi ja blenderda. Siis lisa spinatilehed, palmisuhkur ja 200 ml riisi- või mandlipiima ja blenderda kuni saad ühtlase segu. 100 ml riisipiima juurde vispelda õunaäädikas. Sega omavahel ülejäänud ained (jahud, küpsetuspulber, vanilje) ning lisa spinatisegule koos riisipiima-õunaäädikaseguga ning lahtiklopitud munaga. Vispelda kergelt läbi ja vala keeksivormi. Küpseta umbes 30 minutit ja lase jahtuda.
  • Peale määri vedelat mett ja puista hakitud pistaatsiapähkleid.
  • Originaalretsepti leiad siit: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/pistachio-cake/

Shopping Cart