Vegan-pasha
Koostisosad
- 300 ml leotatud toortatart
- 300 ml leotatud India pähkleid
- 1-2 maheapelsini
- 200 ml taimset vahukoort võib asendada rammusama kookospiimaga
- 50-75 ml Demerara suhkrut või vahtrasiirupit vmt
- 200 ml taimset piimajooki
- 6-7 spl sulatatud kookosõli
- Natuke vaniljepastat või vaniljesuhkrut
- Soovi korral konservananassi või -virsikutükke värskeid marju, rosinaid vmt
- Mandlilaaste
Valmistamine
- Blenderda omavahel apelsinid (blenderda koos koorega, siis jääb maitse tugevam), toortatar, India pähklid, taimne vahukoor, suhkur, vanilje ja piimajook. Kui segu on ühtlane, siis lisa sulatatud ja jahutatud kookosõli ja blenderda korra veel.
- Sega õrnalt sisse puuviljatükid ja mandlilaastud ning pane kogu segu sõelale nõrguma (alla aseta marli). Aseta segu külmkappi. Lase seista vähemalt üleöö, siis keera vorm kummuli ning kaunista. Head isu!