Pidulik porgandikook (1 plaaditäis)

Pidulik porgandikook (1 plaaditäis)

Toidukord Magus amps

Koostisosad
  

Põhi:

  • 400 g porgandit
  • 150 g toortatrajahu
  • 100 g tärklist
  • 4 muna
  • 200 g heledat muscovadot
  • 200 ml taimset piimajooki kasutasin Nemoloko mahla-piima segu
  • 100 ml apelsinioliiviõli selle asemel saab kasutada ka tavalist oliiviõli ja riivida apelsinikoort taignasse
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl soodat
  • kaneeli
  • kardemoni
  • tonka uba
  • väike peotäis suhkrustatud ingveritükke
  • väike peotäis purustatud mandleid

Kreem:

  • 250 g taimset mascarponet
  • 200 ml taimset vahukoort
  • 1 apelsini mahl ja koor kui kasutad maheapelsini, kui ei, siis kasuta ainult mahla
  • natuke sidrunimahla
  • soovi korral vahtra- või agaavisiirupit 1 spl

Valmistamine
 

  • Riivi porgandid ja jäta ootele.
  • Vahusta munad ja muscovado suhkur, lisa oliiviõli ja vahusta veel. Sega kokku kuivained (v.a ingver ja mandlitükid) ning hakka jaokaupa vaheldumisi piimaga taignasse lisama, ise kogu aeg vahustades. Lõpus sega sisse ingveri- ja mandlitükid ning kalla kogu segu riivitud porganditele. Sega läbi ja pane plaat ahju 180C juurde ca 30-35 min. Kook on valmis, kui tiku külge kinni ei jää.
  • Võid kooki ka kohe serveerida nt plombiirijäätisega, aga kui soovid tordina serveerida, siis lase jahtuda.
  • Kreemi jaoks riivi apelsin ja pigista välja mahl. Mikserda taimsed mascarpone ja vahukoor, lisa apelsinimahl ja riivitud koor.
  • Lõika kook pooleks ning pane vahele peaaegu pool kattest. Tõsta teine pool peale ja kata ülejäänud kook ka kreemiga. Kaunista ja lase külmkapis paar tundi seista.
  • Head isu!