fbpx

Gluteeni- ja piimavaba kukeseenepirukas

Gluteeni- ja piimavaba kukeseenepirukas

Toidukord Muu, Pearoog

Koostisosad
  

Põhi:

  • 120 g palmirasva
  • 5 dl gluteenivaba jahusegu kasutasin Schäri jahusegu
  • 1 muna
  • 2 keskmist porgandit
  • 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • 1 tl Vahemere ürdisegu
  • näputäis soola

Kate:

  • 500 g kukeseeni
  • 1 suur mugulsibul
  • 2 muna
  • 1 dl mandlikoort või muud taimset piima
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 dl taimset riivjuustu nt taimne pitsajuust Prismast
  • soola, pipart, tüümiani

Valmistamine
 

  • Riivi porgandid. Sega sulatatud palmirasv ja porgandid, lisa lahtiklopitud muna ja omavahel segatud jahu, küpsetuspulber, sool ning Vahemere ürdisegu. Sega ühtlaseks taignaks ja suru pirukavormi. Küpseta 225C ahjus 10 minutit.
  • Viiluta sibul ja haki seened. Hauta pannil pehmeks. Kausis sega lahtiklopitud munad, mandlikoor, juust ja purustatud küüslauk. Lisa seene-sibulamass. Maitsesta. Kalla põhjale ja küpseta 200C ahjus umbes 25 minutit.
  • NB! Testgrupp otsustas, et põhi on pisut pude, parem on süüa taldriku pealt 🙂

Notes

Shopping Cart