ÜHISKOKKAMINE-TÖÖTUBA:
Avasta hapendamise kunst ja tervislikud maitsed!
ÜHISKOKKAMINE-TÖÖTUBA: Avasta hapendamise kunst ja tervislikud maitsed!
- Seedimise parandaja
- Immuunsuse tugevdaja
- Kaalunumbri vähendaja
- Närvisüsteemi toetaja
- Nii maitsev!
Täpselt nii võimas on hapendatud toit!
Kas oled huvitatud toidu hapendamisest või soovid oma kööki tuua midagi uut ja tervislikku? Tule avasta hapendamise võlud ja valmistame koos hapendatud toitudest maitsvaid roogasid!
Ühiskokkamisel avastame fermenteerimise põnevaid saladusi, õpime kasulikke nippe, maitseme juba valmis hapendatud hõrgutisi ning loome koos maitsvaid roogasid värskest ja tartumaisest toorainest.



Millest koolitusel räägime?
- Räägime, kuidas hapendamine toimib – alates bakterite ja pärmide rollist kuni erinevate hapendamise meetoditeni.
- Uurime, kuidas hapendatud toidud toetavad seedimist, immuunsust ja üldist heaolu.
- Saad praktilisi juhiseid ja tehnikaid, kuidas kodus köögivilju hapendada. Arutame, millised on kõige sobivamad köögiviljad ja maitseained, ning saad näpunäiteid edukaks hapendamiseks.
- Paneme hooajalised köögiviljad ühiselt hapnema (igaüks saab panna hapnema endale sobivad köögiviljad, mille saab töötoa lõpus koju kaasa), räägime erinevatest meetoditest ja jagame parimaid nippe.
- Jagame mitmesuguseid retsepte, mida saad kodus proovida. Õpid looma maitsvaid ja tervislikke toite (nt talvine vinegrett, hapukapsa-šokolaadikook jmt), mida saab hõlpsasti oma igapäevasesse menüüsse lisada.
Lisaks saavad osalejad kaasa veebiversioonis hapendamise juhendi ja retseptikogumiku – käepärase teejuhi, mis aitab õpitut kodus samm-sammult katsetada ning pakub inspiratsiooni uute maitsete loomiseks.
Miks koolitusel osaleda?
- Hapendatud toidud on täis probiootikume, mis toetavad seedimist ja immuunsüsteemi. Need pakuvad rikkalikku maitset ja on tervislik täiendus igale toidulauale.
- Saad osa lõbusast ja praktilisest õppeprotsessist. ühiskokkamine pakub võimalust jagada kogemusi ja ideid ning arendada oma kulinaarseid oskusi.
- Koolitaja Triin Muiste on toitumisterapeut, kokk ja praktik. Kõik retseptid, soovitused ja nõuanded lähtuvad toimivatest praktikatest.
Kus ja millal?
Töötuba-õhtusöök toimub Tartus Tervisekoolis Kalevi 108, 09. oktoobril kell 18.00.
Töötoa viib läbi toitumisterapeut ja elamuskoolitaja Triin Muiste – toitumisterapeut, kokk ja koolitaja, kellel on laialdased teadmised tervislikust toitumisest ning pikaajaline kogemus hapendamise valdkonnas.
Osalustasu?
Hapendamise ühiskokkamise-töötoa osalustasu on 25 eurot.
Kohtade arv on piiratud!
Saad kõike ise maitsta, katsetada ja läbi teha, hiljem hapendatud toite nautida. Tule veeda õdus õhtu toredas seltskonnas! Oled väga oodatud!
Töötuba/koolitus on osa Tartumaa toidupiirkond 2025 programmist ning rahastatakse Tartumaa Arendusseltsi poolt LEADER-meetme raames.
Grupp on täis!
Kahjuks on töötoa kohad täis. Jäta siia oma e-mail ja anname sulle teada, kui koht vabaneb või uus töötuba välja kuulutatakse.
