
Puuviljakeeks
Koostisosad
- 1 dl riisijahu
- 0,5 dl mandlijahu
- 150 g porgandit püreestatud
- 150 g kõrvitsat püreestatud
- 2 muna
- 100 g kookosrasva
- 1,5 dl Muscovado suhkrut
- 1,5 dl Demerara suhkrut
- 1 apelsini riivitud koor ja sisu tükeldatult
- 1 tl kaneeli
- 0,5 tl kardemoni
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 0,5 tl ingveripulbrit
- puuvilju omal valikul ca 2 dl: viigimarjad aprikoosid, ploomid, suhkrustatud ingver, kirsid, jõhvikad (leota ca 10 min ja lõika suuremad puuviljad väiksemateks tükkideks)
- 1 väiksem peotäis pähkleid või mandleid hakitult
Valmistamine
- Vahusta kookosrasv suhkrutega. Lisa munad ja vahusta edasi. Sega omavahel kuivained ning lisa need munavahule. Samuti lisa püreestatud kõrvits ja porgand, apelsinitükid, pähklid ja puuviljad. Pane keeksivormi ja küpseta 180C juures umbes tund. Keeks on valmis, kui tikk jääb puhtaks.