fbpx

Need keerulised argipäevaõhtusöögid!?

Need keerulised argipäevaõhtusöögid!?

Väga paljud mu kliendid kurdavad, et just argipäevaõhtuti on nii keeruline ja aeganõudev perele kokata. Ja kallis on see ka.

Ma mõistan, et kui tulla töölt, siis võib olla väsitav kõigepealt mõelda, mida süüa teha ja siis lõpuks seda ka valmistada. Ahjaa, poes tuleb ju ka käia. Tühja kõhuga kipub ostukorv miskipärast kallimaks minema 😉

Jagan teiega mõningaid nippe, kuidas argipäevaõhtusööke lihtsamalt ja odavamalt korraldada saab.

Kõigepealt tasub juba eelmisel päeval valmis mõelda, mida perele süüa valmistada. Kui eesmärk on soodne ja maitsev õhtusöök, siis on hea piiluda näiteks Rimi langetatud hinnaga tooteid ja nendest midagi maitsvat kombineerida. Mina just nendest toodetest saangi mõnikord inspiratsiooni. Valikus on nii minu lemmikuid puu- ja köögivilju kui ka kuivaineid, liha- ja piimatooteid, isegi veganitooteid. Kõigile midagi.

Minule meeldib taldrikureeglit järgida – pool taldrikut köögiviljadele, veerand süsivesikuterikkale (kartul, teraviljad) ja veerand valgurikkale (liha, kala, muna, piimatooted, kaunviljad) toidule.

Niisiis validki ühel õhtul tooted välja, kas tellid need koju või astud järgmisel päeval kiirelt poest ostunimekirjaga läbi. Ja ei hakka väljaspool nimekirja miskit ostma 😊. Hea küll värskeid puu- ja köögivilju võid 😊.

Usu mind, nüüd läheb söögivalmistamine eriti kiirelt! Lapsed võid ka veel appi võtta koorima, segama või hoopiski lauda katma.

Mina valmistasin täna perele näiteks köögiviljapannirooga tatraga. Mul oli kodus veidike brokolit ja suvikõrvitsat, mis tahtsid toidu sisse saada, seetõttu valisin veidi keerulisema – hakkimisega – variandi. Aga kui soovid, võid sobivad köögiviljad valida ka külmutatud kujul. Näiteks kasutades seda köögiviljasegu.

Minu panniroa leiad siit:

Köögivilja panniroog tatraga (3-4-le)

  • 200 ml tatart
  • 150 ml külmutatud herneid
  • porgand 
  • mugulsibul
  • 1 väike suvikõrvits
  • 0,5 väiksemat brokolit
  • 5 cm jupp porrulauku
  • oliiviõli
  • sidrunimahla
  • balsamiäädikat
  • serveerimiseks seemneid ja/või krõbedaid peekoniviile
  • maitseürte
  • sool, pipar

Keeda tatar. Mina keedan tatart tavaliselt nii, et 1 osa tangu, 2 osa külma vett. Lasen keema ja siis keeran tule maha, et tatar ca 15-20 min podiseks ja vee endasse tõmbaks.

Seekord lisasin viimaseks viieks minutiks tatra peale ka külmutatud herned.

Koori ja ribasta porgand. Haki sibul.

Lõika porrulauk ja suvikõrvits mitte liiga õhukesteks ratasteks. Murra brokoli väiksemateks õisikuteks ja haki vars tükkideks.

Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa sinna hakitud sibul. Kuumuta veidi. Siis lisa porgandilaastud ja porrulauk. Mõne hetke pärast lisa suvikõrvits ja brokoli.

Maitsesta soola ja pipraga ning piserda peale ka veidi sidrunimahla ja balsamiäädikat. Soovi korral võid serveerida seemnetega või krõbeda peekoniga.

Kõrvale sõime seekord mu lapse lemmik-toorsalatit.

Lapse lemmik toorsalat

  • 5-6 lehte frillicet 
  • 1 kurk
  • 1 väike porgand
  • paar vart rohelist
  • sibulat
  • oliiviõli
  • balsamiäädikat
  • soola
  • kõrvitsaseemneid

Rebi frillice väiksemaks. Viiluta kurk. Haki roheline sibul. Tõmba koorijaga porgandist laastud. Lisa salatile veidi oliiviõli ja natuke balsamiäädikat, maitsesta soolaga ja serveeri kõrvitsaseemnetega.

Mõnusaid katsetamisi!

 

Valminud koostöös Rimiga