Kooskoskoorene forellisupp (6-le)

Kooskoskoorene forellisupp (6-le)

Toidukord Supp
Kogus 6 inimesele

Koostisosad
  

  • 1 väiksem forell või lõhe ca 1 kg
  • 1 purk kookospiima
  • 3-4 kartulit
  • 2-3 porgandit
  • 1 väiksem brokoli
  • 1 väike lillkapsas
  • 2 sellerivart
  • 1 porrulauk
  • 1 mugulsibul
  • 100-150 g Türgi ube
  • 100 g šampinjone
  • tilli
  • Soola, pipart
  • oliiviõli

Puljong

  • mugulsibul
  • paar sellerivart
  • tilli- ja petersellivarsi

Valmistamine
 

  • Eemalda kalalt lõpused. Pane kala potti, lisa vett, et kala oleks kaetud. Lisa puljongisse 1 sibul ja 2 sellerivart, tilli- ja petersellivarred. Lisa soola ja terapipart. Keeda leent tasasel tulel ca 20 minutit, vahepeal eemalda vaht ja seejärel kurna läbi sõela teise potti.
  • Puhasta ja tükelda köögiviljad.
  • Kuumuta potis oliiviõli. Lisa sibulatükid ja kuumuta veidi, siis lisa tükeldatud porgand, seller ja kartul. Kuumuta veel veidi ja lisa siis puljong. Mõne aja pärast lisa porrulauk ja lillkapsatükid ning Türgi oad.
  • Kuni supp keeb, eemalda forellilt või lõhelt nahk ja luud ning lõika liha tükkideks. Kui kartul, porgand, seller on pehmeks keenud, lisa kookospiim ja kuumuta keemiseni. Siis tõsta pott tulelt ja lisa suppi brokolitükid, šampinjoniviilud, kalakuubikud ja till. Vajadusel lisa veel soola, pipart. Lase supil paar minutit seista ning maitsestuda.