Muskaatkõrvitsadipp
Koostisosad
- 300 g röstitud muskaatkõrvitsat
- 75 g poolitatud mandleid
- 0,5 tšillit
- 1 suur küüslauguküüs
- 2-3 spl oliiviõli
- 1 spl aroonia-õunasiidriäädikat nt Wöseli oma
- 1 tl sinepit
- soola musta pipart
Valmistamine
- Lase röstkõrvitsal jahtuda.
- Lõika muskaatkõrvits koos koortega väiksemateks tükkideks ja nirista peale oliiviõli. Küpseta ahjus 200C juures ca 30 min. Lase jahtuda.
- Haki küüslauk ja tšilli ning kuumuta pannil väheses oliiviõlis kergelt läbi. Rösti kuival pannil mandlid.
- Sega kõik koostisosad kokku ja blenderda läbi.
- Sobib nautimiseks köögiviljakangidega, natchodega jmt.